Anasayfa » Abdest » Guslü Terk Etmek, Gusülsüz Gezmek

Guslü Terk Etmek, Gusülsüz Gezmek

Gusül Abdesti, Allâh-ü Teâlâ’nın emrettiği, hem maddi hem de manevi temizlik şeklidir. Cünüb olan her kadının ve erkeğin, hayzdan ve nifasdan kurtulan kadınların, namaz vaktinin sonunda o namazı kılacak kadar zamann kalınca, gusül abdesti alması farzdır.

REKLAM

Gusulsüz gezmek günah mı?

Bu nedenle guslü terk ederek gusülsüz gezen, namaz kılamaz. Namaz kılmamak insanı küfre sürükleyen büyük günahlardandır. Namaz vakitlerini cünüp geçirmek haramdır. Namaz kılmamak da ayrıca haramdır. Çifte haram işlemek daha büyük günahtır.

Günümüzde kısa bir sürede gusletmek mümkün iken bu kadar günaha girmek akıllıca bir iş değildir. İmam-ı Gazali hazretleri, “Cünüp olup gusletmeden bir namaz vaktini geçirene, ateşten gömlek giydirilecektir” buyuruyor.

Cünüp olarak oruca başlamak veya oruç tutmak caizdir ve orucu bozmaz. Kişi cünüp olarak kalktığında oruç başlamış olsa bile gusül abdesti alabilir. Fakat bir vakit namazı kazaya bırakacak kadar cünüp durmak caiz olmadığından gusül abdesti almak gerekir. Oruçlu iken banyo yapmanın sakıncası yoktur. Ancak gusülde ağız ve buruna su verilirken boğaza ve genize su kaçırmamaya dikkat etmeli, ağız ve burna su verirken aşırıya kaçılmamalıdır.

Gusül abdesti nasıl alınır…


REKLAM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Dinimiz açısından Tuvalet adabında yapmamız gerekenler şöyle sıralanabilir: - Tuvalete…