Anasayfa » Genel » Namaz İle İlgili En Çok Merak Edilenler

Namaz İle İlgili En Çok Merak Edilenler

Web sitemizdeki arama kriterlerine göre namaz ile ilgili en çok merak edilen bilgileri, en çok aranan soruları sırasıyla derlemeye çalıştık:

REKLAM

1. Namaz Nasıl Kılınır:

Namaza yeni başlamak isteyenler tabi ki ilk olarak namazın nasıl kılınacağını merak ediyorlar ve öğrenmek için bunu soruyorlar. Namaz kılmayı da gerek sitemizden, gerek kitaplardan, gerekte namaz kılan kişilerden öğrenmektedirler.

2. Namazın Farzları Nelerdir:

Namaz kılmayı yavaş yavaş öğrenirken diğer sık sorulan bir soruda namazın farzlarını yani “Allahü Teâlâ’nın kesin olarak yapılmasını ve yerine getirilmesini istediği emirleri” nelerdir diye sormaktadırlar.

Namazın farzları: Namazın farzları 12 tanedir. Bunların 6 tanesi namazın dışında, 6 tanesi namazın içindedir. Dışındaki farzlara namazın şartları denir. Namazın içindeki farzlara namazın rükünleri denir.

  • Namazın Şartları: 1- Hadesten tahâret, 2- Necâsetten tahâret, 3- Setr-i avret, 4- İstikbâl-i kıble, 5- Vakit, 6- Niyet
  • Namazın Rükünleri: 1- İftitah tekbiri, 2- Kıyam, 3- Kıraat, 4- Rükû, 5- Secde, 6- Ka`de-i ahîre

3. Namaz Abdesti Nasıl Alınır:

Namaz kılmayı yeni öğrenen bir müslüman dolayısıyla namaz abdest almayı da bilmiyor olabilir, bunu için abdest almayı öğrenmekte sıkça aranan bilgilerden.

  • Namaz kılmak için abdest almak farzdır. Yani abdest almak, namazın farzlarındandır. Abdest alınmadan kılınan namaz geçersizdir. Abdest demek belirli uzuvları organları yıkamak ve meshetmek demektir. Abdest nasıl alınır bakabilirsiniz.

4. Tesbihat Nasıl Yapılır:

Namaz kılmaya başlayanlar ve namazı öğrenenler bir de namazdan sonra tesbihat yapmayı öğrenmeyi araştırılar.

  • Tesbihat, namazlardan sonra yapılan Allah’a zikirdir. “Namazı kıldıktan sonra; ayaktayken, otururken ve yan yatarken Allâh’ı anın.” (Nisa Suresi, 103)

5. Namaz Sureleri ve Duaları:

Namazı öğrenmeye başlayanlar tabi ki namaz sırasında okunacak sureleri ve duaları merak ediyor ve öğrenmek istiyorlar.

  • Namazda, Kur’an-ı Kerimden sure veya ayet okumaya Kıraat denir ve namazın farzlarındandır. Yani mutlaka Namazda bir miktar Kur’an okumak gerekir. Namazda Kur’an, kıyam halinde iken yani ayakta dururken okunur.  Namaz sureleri ve namaz dualarına bakabilirsiniz.


REKLAM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Aşure Günü Ne Zaman: Hicri takvimine göre Muharrem ayının onuncu…