Anasayfa » Genel » Ramazan Ayının Fazileti, Önemi

Ramazan Ayının Fazileti, Önemi

Hicri takvime göre ikinci bin yılın müceddidi İmam-ı Rabbani Hazretleri buyurdular ki: “Bilmek gerekir ki Ramazan ayı büyük bir aydır. Bu ayda yapılan namaz, zikir, sadaka ve benzeri bütün nafile ibadetler Ramazan ayının dışında yapılan farzlara denktir. Kim bu ayda bir farzı eda ederse Ramazan ayının dışında yetmiş farzı eda etmiş gibi olur.

REKLAM

Kim bu ayda bir oruçluya iftar ettirirse bu, onun günahlarının bağışlanmasına ve cehennemden azad olmasına sebep olur. Oruç tutanın sevabından hiçbir şey eksilmeden, aynı sevab kendisine de verilir. Kim bu ayda emri altında bulunanların işlerini hafifletirse Allahü Teala onu bağışlar ve cehennemden azad eder.

Hz. Muhammed (S.a.v.) Ramazan ayı geldiği zaman bütün esirleri serbest bırakır, her isteyene isteğini verirdi.

Kim bu ayda hayırlar ve salih ameller işlemeye muvaffak olursa, senenin tamamında hayırlı amel işlemeye muvaffak olur. Bu ayı dağınık bir vaziyette geçiren kimse senenin tamamında dağınık olur. Bu ayı fırsat bilerek mümkün olduğu kadar manen derlenip toparlanmak için gayret göstermek lazımdır. Allahü Teala, azabı hak etmiş binlerce kişiyi bu ayın her bir gecesinde cehennemden azad eder.

Ramazan ayında cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar zincirlere vurulur, rahmet kapıları açılır. İftarı acele (ilk vaktinde) yapmak ve sahuru geciktirmek (son vaktinde yapmak) Peygamber Efendimiz’in sünnetlerindendir. Peygamber Efendimiz (S.a.v.) bu hususa çok dikkat etmiştir. Zira iftarı acele yapmak ve sahuru geciktirmek oruç tutanın kendi acizliğini ve ihtiyacını itiraftır ki, kulluk makamına münasip olan budur. İftarı hurma ile yapmak sünnettir.

Bu ayda teravih kılmak ve Kur’an-ı Kerim hatmetmek, birçok fayda ve sevap kazandıracak olan sünnet-i müekkedelerdendir.

Allahü Teala bizleri, Habibi (a.s.) hürmetine bunları yapmaya muvaffak kılsın.”

(Mektubat-ı İmamı Rabbani)


REKLAM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Besmele yani "Bismillahirrahmanirrahim" tüm müslümanlar tarafından bilinir şüphesiz. İman etmiş…