Anasayfa » Genel » 2014 Yılında 3 Aylar Ne Zaman Başlıyor

2014 Yılında 3 Aylar Ne Zaman Başlıyor

Diyanet takvimine göre 2014 yılı üç aylar 30 Nisan 2014 Çarşamba günü başlamış olacak. 3 aylar Recep, Şaban ve Ramazan aylarıdır.

Recep ayı: Hazırlık ayı, yüceltilmiş, içine ikramlar konulmuş ay.

Şaban ayı: Hayır ayı, şaban, kelime manası itibariyle dağılan, saçılan manalarına gelmektedir.

Ramazan ayı: Bereket ayı, ramazan ayı on bir ayın sultanı ve ayların en faziletlisidir.

Oruç, Recep ve Şaban’da nafile, Ramazan’da farz olarak bu aylarda yapılacak ibadetlerdir. Recebin ilk Cuma gecesine Regaib gecesi denir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor.

Peygamber Efendimiz (S.a.v), Şaban ayına da çok değer verir ve “Ya Rabbi, Receb ve Şabanı bizler için mübarek kıl ve bizi Ramazana eriştir” diye dua ederdi. Peygamber Efendimiz (S.a.v), “Receb Allah Teala’nın, Şaban benim, Ramazan ümmetimin ayıdır.” Ramazandan sonra en faziletli oruç, Şaban ayında tutulan oruçtur.

3 Aylar Nasıl Değerlendirilmeli:

Peygamber Efendimiz (S.a.v) bu aylarda daha çok ibadet etmiş ve bizlere, bu aylarda ibadetlerimizi artırmamızı ve günahlardan kaçınmamızı tavsiye etmiştir. Müslümanların tutmakla yükümlü oldukları farz olan orucun Ramazan ayının tamamı oluşu, Recep ve Şaban aylarında, Peygamberimizin zaman zaman oruç tutması bu aylarda yapılması gereken ibadetlerin başında oruç tutulması gerektiğini ifade etmektedir.

Üç aylar içinde alışkanlık kazanılması gereken ibadetlerden biri de nafile namazlardır. Farz namazlarla beraber kıldığımız sünnetlere ilaveten, teheccüd, kuşluk, evvabin gibi nafile namazları da kılmaya alışkanlık kazanmaya çalışılmalıdır.

REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Namazdaki hikmetler ve faydalar saymakla bitmez. Her hareketin, her duruşun,…