Anasayfa » Dualar » Cin ve Şeytandan Korunmak İçin Dua

Cin ve Şeytandan Korunmak İçin Dua

Cin ve şeytan Allah’ın yarattığı, Kur’an göre varlığı kabul edilen uhrevi varlıklardır. Cinlerin içinde şeytan gibi insanı aldatan ve şerre yönelten cinler ve hayırlı işler işleyen cinler bulunmaktadır. Bazı kaynaklar cinleri Müslüman olanı ve olmayanı diye ayırmıştır. Peki kötü cinlerden ve şeytandan korunmak için okunacak dua var mıdır, neleri okumalıyız, cin ve şeytandan korunma duası nedir ve onlardan nasıl korunmalıyız.

REKLAM

Şeytanın işi elbette insanları Allah’ın yolundan ayırmak, onları kötü yollara düşürmektir. Şeytanın ve kötü cinlerin şerrinden, tuzaklarından korunmak için mutlaka Allah’a sığınmamız gerekir. Bununla ilgili bir çok ayet ve hadis bu şekilde Müslümanlara tavsiyeler vermiştir. Şeytanı ve cinin var olduğu bize bildiren Yüce Allah, bizlere bunlardan hangi dualarla korunacağımızı da öğretir.

“Eğer şeytandan bir kışkırtma seni dürterse, hemen Allah’a sığın. Şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” (A’raf Suresi, 200. ayet)

Ayetler

Kur’an şeytandan korunmamız için bizlere şu ayetlerdeki duaları nakletmiştir. Bu ayetleri aynen dua niyetiyle ezberleyip okuyabilirsiniz.

“De ki: “Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım.” “Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım.” (Mü’minun Suresi, 97. ve 98. ayet)

Sureler

İlk olarak Kur’an-ı Kerim’in son iki suresi olan Felak suresi ve Nas suresini verebiliriz. Bu sureler “Muavvizeteyn” yani sığınma sureleri olarak bilinir. Bu sureleri okuyarak Allah’a sığınılmaktadır. Surelerde, büyücülerin, haset edenlerin, karanlık gecelerin, cin ve insan vesvesecilerinin şerrinden Allah’a sığınılması anlatılır.

Felak suresi

– Kul e’ûzü birabbil felak
– Min şerri mâ halak
– Ve min şerri ğasikın izâ vekab
– Ve min şerrinneffâsâti fil’ukad
– Ve min şerri hâsidin izâ hased

– De ki: “Sığınırım o sabahın Rabbine,
– Yarattığı şeylerin şerrinden,
– Karanlığı çöküp bastırdığında bir gecenin şerrinden,
– o düğümlere üfleyen üfürükçülerin şerrinden
– ve kıskançlık gösterdiğinde bir kıskancın şerrinden!”

Nas suresi

– Kul e’ûzü birabbinnâs
– Melikinnâs
– İlâhinnâs
– Min şerrilvesvâsilhannâs
– Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi
– Minelcinneti vennâs

– De ki: Sığınırım ben insanların Rabbine,
– İnsanların hükümdârına,
– İnsanların ilâhına,
– O sinsi vesvesecinin şerrinden.
– O ki, insanların göğüslerine vesveseler fısıldar.
– Gerek cinlerden, gerek insanlardan.

Dualar

Peygamber Efendimiz (Sav) felak ve nas sureleri nazil olmadan önce şeytan ve cinlerin şerrinden korunmak için çeşitli dualar yaparak Allah’a sığınırdı. Fakat Muavvizeteyn sureleri yani Felak ve Nas sureleri nazil olunca diğer okuduğu duaların yerine bu sureleri okumuştur.

Bunlarla beraber cin ve şeytandan korunma duası olarak; Besmele çekmek, Ayetel Kürsiİhlas suresi ve Fatiha suresini de sık sık okumak insanı şeytan ve cinlerden muhafaza eder.

İmam-ı Rabbani, cinden korunmak için, “Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azîm” duasının da okunmasını tavsiye etmiştir. Bu dua için bakabilirsiniz; La Havle Vela Kuvvete İlla Billah

Üç harfliler

Bazen cin yerine üç harfli diyorlar çünkü cin denildiğinde cin yanınıza çağrılırmış gibi şeyle söylenmekte. Aslında bunun bir hükmü yoktur, cin denildiğinde cin çağrılmış olmaz veya cin gelmez.

REKLAM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Aşere-i Mübeşşere yani cennetle müjdelenen 10 sahabenin içinde yer alan…