Anasayfa » Genel » Hz. Hamza’nın Kısaca Hayatı

Hz. Hamza’nın Kısaca Hayatı

Hz. Hamza (ra), 568 yılında doğmuştur. Asıl adı, Hamza bin Abdulmuttalib’tir. Babası Abdulmuttalib, annesi Hâle’dir.

Peygamberimiz Efendimiz’in (Sav) amcalarının en küçüğü Hz. Hamza’dır. Aynı zamanda Peygamberimiz Efendimiz’in (Sav) süt kardeşidir.

Hz. Hamza (ra), orta boylu, güçlü kuvvetli, heybetli bir sahabedir. Aynı zamanda iyi bir avcı, keskin bir nişancı, cesur bir savaşçıdır. Lakabı “Esedullah”, yani “Allah’ın Aslanı”dır.

Hz. Hamza (ra), Ebû Ya’la veya Ebû Ammare künyesi ile çağrılırdı. Bu künyelere göre Hz. Hamza’nın Ammare ve Ya’la isimlerinde iki çocuğu olduğu söylenmiştir.

Hz. Muhammed (Sav), yakınlarına İslam’ı tebliğ etmiş olmasına karşın Hz. Hamza henüz Müslüman olmamıştı.

615 yılında Hz. Hamza (ra), bir gün av dönüşü, yeğeni Hz. Muhammed’in (Sav), Amr bin Hişam tarafından hakarete uğradığını duyunca Amr bin Hişam’ı bularak yaralar ve artık kendisinin de Müslüman olduğunu herkese söyler.

Hz. Hamza (ra), Hicrete katıldı, Bedir Savaşı’nda da yer aldı.

Hz. Hamza (ra), 625 yılında Uhud Savaşı’nda, sonradan Müslüman olacak olan Vahşi tarafından, savaş sırasında mızrak darbesi ile şehit edilmiştir.

 

REKLAM

Bir yorum

  1. Mustafa Bekçi

    Babaları aynı gün evlenen ve biri sadece on gün evli kalanın oğulları arasında yaş farkı nasıl oluyor? Hristiyan lar mevzuu ediyor. Bilen varsa allah rızası için yazsın . Delireceğim. Kaynak : ibni sad ın tabakat ve ibni hişam ın sireti. Abdullah ın evlenmesi bahsi. Hürmetle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Duanın en güzeli, en makbulü Allah’a candan ve samimi bir tavırla…