Anasayfa » Genel » İslamiyette Cin

İslamiyette Cin

Cinler birçok kişinin merak ettiği varlıklardır. Cinler için melek, şeytan veya insan gibi bir sınıflandırma içine giremeyiz. Kendine özgü varlıklardır. İnsanlarla da, şeytanlarla  da, meleklerle de benzer ve farklı özelliklere sahiptirler. Kuran-ı Kerim’in 72. suresi olan “Cin Suresi” inde cinlerden ve özelliklerinden bahsedilmektedir.

 

Cinlerin Özellikleri

  • Cinler ateşten yaratılmışlardır. Bu yönleriyle şeytanlar ile benzer özellik göstermektedirler.
  • Doğar, büyür ve ölürler. Yerler, içerler ve evlenirler. Allah’a kulluk etmekle görevlidirler. Mümin olanları ve kafir olanları vardır. Peygamber Efendimiz (s.a.v) onlara da  Yüce Allah’ın emir ve yasaklarını tebliğ etmiştir.Birbirlerine ve insanlara zarar verebilmeleri mümkündür. Bu yönleriyle insanlara benzemektedirler.
  • Bir insana göre ömürleri daha uzundur, daha güçlüdürler.İnsanlar onları göremez fakat onlar insanları görebilirler.Bu yönleriyle insanlardan ayrılmaktadırlar.
  • Bir yerden bir yere çok hızlı hareket edebilirler. İnsan duygularıyla idrak edilemezler. Bu yönleriyle meleklere benzerler.
  • Meleklere insan suretine girme gücü verilmişken cinlere böyle bir özellik verilmemiştir. Melekler göğün her yerinde hareket edebiliyorken cinlerde bu alan sınırlandırılmıştır.

 

Cinlerin insanlara zarar vermesi mümkündür. Peygamber Efendimiz (s.a.v) de insanların ve cinlerin zararlarından korunmak için Allah’a sığınmış, Felak ve Nas sureleri ile Ayetel kürsi suresini bol bol okumuştur. Bizler de Peygamber Efendimizi örnek alarak her türlü zarar ve kötülükten korunmak için bu sureleri sık sık okuyabiliriz.


REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Abdestimizi bozan durumların bir namaz vakti boyunca  kesintisiz devam etmesine"…