Anasayfa » Genel » Mevlid Kandili Ne Zaman

Mevlid Kandili Ne Zaman

Mevlid gecesi, Rebiü’l-evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Bu yıl Peygamber Efendimiz’in (Sav) doğum günü olan Mevlid Kandili 17 Ekim 2021 Pazar günü Mevlid Kandili gecesi idrak edilecek. Peygamber Efendimizin (Sav) doğum günü, bütün Müslümanların bayramı olan Mevlid, doğum zamanı demektir.

REKLAM

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sav) 571 yılında Hicri aylardan Rebiü’l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur.

Mevlid Kandili Müslümanlar için mübarek günlerden biridir, bir tazelenme günüdür. Hz. Peygamberin (Sav) doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir zamandır.

Salavat getirmek

Salavat getirmek Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (s.a.v) anmak, O’na selam göndermektir.

Salavat: “Sallallahu aleyhi ve sellem”
Manası: Allahu Teala, Ona salatu selam etsin.

Tesbih namazı

Kandil günlerinde camilerde cemaatle birlikte kılınan bir namaz olan tesbih namazı kılmak müstehaptır (Sevilen, yapılması uygun olan, işlenmesi teşvik edilen ameller). Bu nedenle kandil günlerinde tesbih namazının kılınması tavsiye edilir.

Tesbih namazı 4 rekat olan bir namazdır. İkinci rekatın sonunda selam verilerek, ayrı ayrı ikişer rekat halinde kılmak da mümkündür. Tesbih namazı kılınışı için sayfamıza bakabilirsiniz: Tesbih namazı

Müslümanlar camilerde sabaha kadar ibadet edecek, bazıları da evlerinde o yüce Peygamber’in yüzü suyu hürmetine edeceği duaların kabulü için secdelere kapanacak ve seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatacak. Yapılacak ibadetler, edilecek dualar ve çekilecek salavatlarla o yüce Nebi’nin sevgisinin etrafında birleşecek kalpler.

REKLAM

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Kur'an'ı Kerim'de geçen Hz. İbrahim'in (sa) okuduğu ve "Rabbicalni mukimessalati..."…