Anasayfa » Kuran'ı Kerim » Kur’an Okumanın Fazileti

Kur’an Okumanın Fazileti

Müslümanlar olarak okuyup anlayarak amel edeceğimiz İlahi kitap, Kur’an-ı Kerim’dir. Kur’an-ı Kerim ebedidir, daima genç ve tazedir. O Allah’ın kelamıdır. Kuran okumanın fazileti çoktur.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v) Efendimiz bize Kur’an’ı ders vermiş. Onu okumayı, içindekilerle amel etmeyi emretmiştir.

Kur’an-ı Kerim Okumanın Faziletinin ayet ve hadislerle açıklayalım:

“Eğer şu Kur’ân’ı bir dağ üzerine indirseydik, o dağı Allah korkusundan alçalmış ve paramparça olmuş görürdün!” (Haşir Suresi, 21)

“Şu Kur’ân insanların kalp gözlerini açacak bir nur, sağlam bilgi edinmek için bir hidayet ve rahmettir.” (Casiye Suresi, 20)

“Bu Kur’ân insanlar için bir beyandır, müttakîler için de bir hidayet ve rahmettir.” (Al-i İmran, 138)

“Allah katında Kur’an’dan daha üstün şefaatçi yoktur. Ne paeygamber, ne melek ve ne de başkaları.” (Abdülmelik, Taberani)

“Ümmetimin en faziletli ibadeti, Kur’an okumaktır.” (Ebu Nuaym)

“Hangi evde Kur’an okunursa orada bolluk, berekt çoğalır, şeytanlar uzaklaşır, ve melekler oraya hücum eder.”(Ebu Hureyre)

“Kur’an kalbi ve bedeni hastalıklarla, dünya ve ahiret hastalıkları için tam bir şifadır.” (İbn-i Kayyım)

“İlim bilgi isterseniz Kur’an-ı Kerim’i karıştırın, O’nu inceleyin. Çünkü evvelin ve ahirin ilmi ordadır.” (İbn-i Mesud)


Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.a.v) Efendimizin tavsiyeleri:

“Kur’an okuyunuz! Zira o Kur’an okuyanlara kıyamet gününde şefaatçi olarak gelecektir. Evlerinizde çok çok Kur’an okuyunuz! Çünkü Kur’an okunmayan evde hayır az, serse çok olur. Ve o ev halkı daima sıkıntılı ve huzursuzdur. Kalbinde, kafasında Kur’an’dan hiçbir ayet bulunmayan kimse harap bir ev gibidir. Kur’an apaçık bir nur, hakim bir zikir ve en doğru yoldur.”


REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Abdestli uyumayı Peygamber Efendimiz (S.a.v.) tavsiye etmiştir. Abdestli bulunmanın fazileti…