Anasayfa » Dualar » Salaten Tüncina Duası

Salaten Tüncina Duası

Salaten Tüncina Duası (Salat-ı münciye), tehlikeli ve sıkıntılı zamanlarda bu duayı okuyan kimse hem dünya hem de ahiretin sıkıntılarından kurtulur. Bütün kaza ve musibetlere karşı bu salaten tüncina duasını okumaya devam eden, düşmanların, hasetçilerin şerlerinden ve vesveselerinden korunur.

REKLAM

Duanın okunuşunda ve anlamında Peygamber Efendimiz’e (s.a.v.) salavat getirilmektedir. Kişinin, bir isteğinin yerine gelmesini Allah’tan isteyeceği vakit;

“Allah’a hamd edip Hz. Peygamber (s.a.v.)’e salât-u selamda bulunması” tavsiye edilir (Ebû Davud)

Salaten Tüncina okunuşu

“Allâhümme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidinâ Muhammed, salâten tüncinâ bihâ min cemî’ıl-ehvâli ve’l âfât ve takdî lenâ bihâ cemî’al hacât ve tütahhirunâ bihâ min cemî’ıs-seyyi’ât ve terfeunâ bihâ ındeke a’led-derecât ve tübelliğunâ bihâ aksa’l gayâ,t min cemî’ıl-hayrâti fi’l-hayâti ve ba’del-memât. Amin Ya Mucibeddeavad, Velhamdü lillahi Rabbi’l-alemin.”

Salaten Tuncina Anlamı

“Allah’ım! Efendimiz Muhammed’e (S.a.v) ve onun ehli beytine salat et. Bu salavat o derece değerli olsun ki: Onun hürmetine bizi bütün korku ve belalardan kurtarsın. Bizim ihtiyaçlarımızı o salavat hürmetine yerine getirsin, bizi bütün günahlardan bu salavat hürmetine temizlesin, o salavat hürmetine bizi derecelerin en üstüne yüceltsin, o salavat hürmetine hayatta ve öldükten sonra düşünülebilecek bütün hayırlar konusunda gayelerin en sonuna kadar ulaştırsın. Ey merhametlilerin merhametlisi dualara cevap veren, dualarımızı kabul eyle. Hamd, alemlerin Rabbi allah’a mahsustur.”

Arapça yazılışı

salaten tuncina duası

 

bu dua salavatlar arasında en çok bilinen en faziletli birkaç salavattan biridir. Bediüzzaman Hazretleri onu kısaca şöyle tarif eder: “Alemce meşhur ve gayet mücerreb ve umum aktabların mergubu (kutup makamındaki büyük evliyalarca rağbet görmüş) bir salavat-ı şerifedir.” Farz namazın hem öncesinde hem de sonrasında dua etmek sünnettir. Bu duayı okumakla bir sünnette yerine getirilmiş olunur.

Bu dua ile birlikte Salaten Tefriciye Duası da okunabilir. Hastalık, sıkıntı, üzüntü, zulüm, borçtan kurtulmak gibi nedenler ile Salaten Tefriciyye duasının da okunması tavsiye edilmektedir.

REKLAM

Bir yorum

  1. Güzel olmuş😊

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Müslümanlar olarak okuyup anlayarak amel edeceğimiz İlahi kitap, Kur'an-ı Kerim'dir.…