Anasayfa » Sureler » Ayetel Kürsi Ezberlemek

Ayetel Kürsi Ezberlemek

Ayetel Kürsi okumanın faziletleri ve faydası oldukça fazladır. Ayetel kürsi duası veya ayetel kürsi suresi olarak bilinse de; dua veya sure değildir. Bakara suresinin 255. ayettir. Allah’ın kendini anlatmakta olduğu bir ayettir. Ayetel kürsinin anlamına bakarak bunu görebilirsiniz.

Bakara suresi, 255 – Allah’dan başka hiç bir ilah yoktur. O, daima yaşayan, daima duran,  bütün varlıkları ayakta tutandır. O’nu ne gaflet basar, ne de uyku.  Göklerdeki ve yerdeki herşey O’nundur. O’nun izni olmadan huzurunda şefaat etmek kimin haddine! Onların önlerinde ve arkalarında ne varsa hepsini bilir. Onlar ise, O’nun dilediği kadarından başka ilminden hiçbir şey kavrayamazlar.  O’nun hükümdarlığı, bütün gökleri ve yeri kucaklamıştır. Her ikisini görüp gözetmek, ona bir ağırlık da vermez. O, çok yüce, çok büyüktür.

ayetel kürsi ezberlemek

Ayetel Kürsi Ezberle;

Ayetel Kürsi Ezberlemek için videomuzu tekrarlı olarak hiç duramadan dinleyebileceğiniz şekilde ayarladık. Böylece sesli olarak devamlı dinleyerek ezberleyebilir ve arapça olarak takip edebilirsiniz.

 

 

 

Ayetel kürsiyi ezberlemek namazda okunan diğer surelere göre biraz daha zor olabilir. Ama Ayetel kürsiyi mutlaka ezberlemeli ve okumayı adet edinmeliyiz. Din alimleri ezberleyene kadar gerekirse bir kağıda yazın ve yanınızda bulundurun diye tavsiye etmektedir. Çünkü Ayetel kürsi ile ilgili hadisler ne kadar çok faziletli olduğunu bize söylemektedir.

Ayrıca Kuran-ı Kerim okumayı bilmeyenler arapça olarak takip edemezlerse Ayetel Kürsinin türkçe okunuşuna da bakabilir ve daha kolay ezberleyebilirler;

 

Bakara suresi, 255 -Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetün velâ nevm,  lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ard, men zellezi yeşfeu indehu illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm,  velâ yü-hîtûne bi’şey’im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel’ard, velâ yeûdühû hıfzuhümâ ve hüvel aliyyül azim.

Dinlediğiniz Ayetel Kürsi okunuşu Hafız Murat Gül’ün sesinden, farklı hafızların sesinden dinleyerek ezberlemek isterseniz lütfen bakınız; Ayetel Kürsi’nin farklı hafızlardan sesli okunuşları


REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
2019 yılındaki dini günleri sayfamızda bir araya getirdik; 2019 yılındaki…