Anasayfa » Genel » Müslümanlara Karşı Yapılan Katliamlar

Müslümanlara Karşı Yapılan Katliamlar

En son hak din olan İslam ve İslam’ı seçen Müslümanlar ilk zamanlardan buyana çeşitli cefalara, katliamlara, soykırımlara maruz kalmışlardır. İslam’ın yayılmaya başlaması ile birlikte ilk eziyetler Mekke Müslümanlarına yapılmış ve ilk şehitler oralarda verilmiştir. Bundan sonra tarihte bir çok kez İslam düşmanları Müslüman kişilere, toplumlara şiddet, baskı, zulüm, savaş, katliam uygulamıştır. Müslümanlara yapılan katliamlar ve soykırımlardan bazılarını derledik.

Bunlardan ilkleri tabi ki İslam’ın daha ilk yayılmaya başladığı zamanlarda, Peygamber Efendimiz (Sav) hayatta iken ve onun tebliğini kabul edip Müslüman olanlara yapılan katliamlardır. Mekke’de başlarında Ebu Cehil olan kafirler Müslümanlığı seçenlere çok çeşitli işkenceler yapmış ve bazılarını şehit etmişlerdir.

İslam’ın hızla yayılması ile Müslümanlara yapılan katliamlarda artmıştır. Arap yarımadasından Ortadoğuya, Anadoluya Balkanlara, Kafkaslardan Avrupaya kadar bir çok yerde Müslümanlara karşı cepheler olmuştur. Dünyanın çeşitli bölgelerinde sürgün, katliam ve soykırıma uğrayan Müslümanlar olmuştur. Bosna’da, Hocalı’da, Tripoliçe’de, Kırım’da, Doğu Türkistan’da, Kerkük’te, Çin’de, Hindistan’da, Suriye’de ve dünyanın birçok bölgesinde çeşitli kıyımlara uğrayan hep Müslümanlar olmuştur.

Srebrenitsa Katliamı

1995 yılında Avrupa’nın göbeğinde gerçekleşen bir katliamdır. Yugoslavya iç savaşı sırasında Sırp ordusu Srebrenitsa’yı işgal etmiş ve 5 gün gibi bir sürede 8 binden fazla Müslüman Sırp ordusu tarafından katledilmiştir.

Hocalı Katliamı

1992 yılında Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azerbaycan sivillerinin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından öldürülmesi ile 613 kişi katledilmiştir. Binlerce kişi esir alınmış, yüzlerce kişi kaybolmuştur.

Balkan Katliamları

Balkan savaşları sırasında Yunanlar, Bulgarlar ve Ermeniler; Türklere ve Müslümanlara karşı yaptıkları katliam çok fazladır. 1878 yıllarında Bulgar, Yunan Sırp ve Karadağlılar tarafından 500 bin Türk Müslüman öldürülmüş, 1 milyondan fazlası ise sürgün edilmiştir.

Doğu Türkistan Katliamı

1949 yıllarında Doğu Türkistan’ın fiilen işgalinin ardından Çin’in Uygur Türklerine yaptığı katliamdır. Halen de günümüze kadar devam eden bu katliamlarda 30 milyondan fazla Uygur Türk’ü katledilmiştir.

Çerkes Soykırımı

1864 yıllarında Rus çarlığının, Kuzey Kafkasya halklarına yaptığı zulüm ve göç edilmesi ile 2 milyondan fazla insanın yaşamını yitirdiği en büyük katliamlardan biridir. 

Kıbrıs Katliamı

Kıbrıs’ın Yunanistan’a bağlanması için Rumlar tarafından adadaki masum Türk Müslümanlara yaptığı katliamdır. 200 den fazla Türk ölmüş, 800 den fazla kişi kaybolmuş ve 3 bin kişiden fazla kişi yaralanmıştır.

Kafkas Katliamı

Kafkasya’da Ermeniler tarafından çoğu zaman Türk ve Kürt Müslümanlara katliamlar yapılmıştır. 1878 yıllarında sadece Kafkaslar’da 300 bin Türk Ermeniler tarafından katledilmiş, 250 binden fazla Türk’ün ise akıbeti halen bilinmemektedir. 1918 yılında Ermenilerin sadece Erzurum’da 3 8 bine yakın Müslümanı öldürdüğü bilinmektedir.

Tripoliçe Katliamı

1821 yılında Yunan Bağımsızlık Savaşı sırasında Tripoliçe kuşatmasında Müslüman Türk ve Yahudilerin katledilmesidir. olaylarıdır. Katledilen sivillerin sayısını 10 binden fazla olarak tahmin ederken, 8 bin civarında da Osmanlı askerinin öldürüldüğünü bilinmektedir.

Guba Katliamı

1918 yılında Ermeniler çeteler tarafından Azerbaycan’ın Guba şehrinde yapılan katliamda net olarak sayısı bilinmese de yüzlerce hatta binlerce Müslümanın öldürüldüğü varsayılmaktadır. Sonradan yapılan bir kazı çalışmasında bir toplu mezarda yaklaşık olarak 400 kişiye ait olduğu tahmin edilen kemikler çıkarılmıştır.

Arakan (Myanmar) katliamı

Güneydoğu Asya ülkesi Burma’da (Myanmar) Müslümanların soykırıma uğradığı yer. Myanmar’da nüfusun yüzde 90’ı Budist, Müslümanların oranı çok az ama buna rağmen Müslümanları istemiyorlar ve Budist çetelerce Müslümanlar katlediliyor.

Suriye Katliamı

2013 yıllarında başlayan ve halen devam eden iç savaşta, Rusya destekli Suriye rejimi yönetimi şimdiye kadar 300 binden fazla sunni halkı üstelik kendi halkını katletmiş. 5 milyondan fazla insanını da göçe zorlamıştır. 

REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
5 vakit namaz içinde en zor kılınan namaz sabah namazıdır…