Anasayfa » Sureler » 25 Felak 25 Nas Suresi

25 Felak 25 Nas Suresi

Felak ve Nas sureleri “Muavvizeteyn” yani sığınma sureleri olarak geçmektedir. Her türlü şer ve zararlardan Allah’a sığınmak istersen okunabilecek en iyi sure ve dualar Felak Nas sureleridir. Peki 25 Felak 25 Nas suresi okumanın hikmeti nedir, bunların bir hükmü var mıdır?

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur;

“Görmedin mi? Bu gece benzeri asla görülmemiş ayetler indirildi: Kul eûzü bi-rabbil-felak ve Kul eûzü bi-rabbi’n-nas” (Müslim)

Surelerin mealine bakıldığında da kötülüklerden ve kötülüğe sürükleyen cinlerin ve insanların şerrinden Allah’a sığınılması öğütlenmektedir.

Hem meal hem de hadislere göre, Felak ve Nas surelerinin okunmasında fayda çoktur. 25 Felak 25 Nas okunması ile ilgili bir hadis veya dini kaynaklarda sağlam bir bilgi ise bulamadık.

Bazen kötü insanların ve cinlerin şerrinden korunmak için 2 rekat namaz kılınıp ilk rekatında 25 felak süresi, ikinci rekatında ise 25 nas süresi okunması gerekli gibi söylentiler olsada bunların dayandığı sağlam bir delil yoktur. Zaten Felak ve Nas sureleri bunlar içindir, bunun için ayrı bir namaz bulunmamaktadır. Kılınan vakit namazlarında bu sureler okunabilir, namazdan sonra ayrıca bu sureler okunup dua edilebilir.

Sadece bir hadisi şerife göre Felak Nas sureleri ile beraber İhlas suresinide üçer kere okunabileceği bilgisi bulunur;

“Aksama ve sabaha erince Kul hüvallahu ahad (İhlas) ve Muavvizeteyn (Felak Nas) sürelerini üçer kere oku. Bu sana, her şeye karşı yeterlidir” (Nesai)

Hadisi şeriften de anlaşılacağı gibi “Bu sana, her şeye karşı yeterlidir.” Yani bu sureleri okuyarak namaz kıl, 25 defa oku gibi tavsiyeler değil, sadece bu üç sureyi sabah veya akşam üçer defa okuman her türlü şer ve zararlara karşı seni korur ifadeleri vardır.

Bir de sureleri ezberlemek için 25 tekrarlı olarak sesli bir şekilde dinlemek istiyorlar, bu nedenlede 25 Felak 25 Nas sureleri aranabilmekte ve dinlenebilmektedir. Sayfamızda sesli bir şekilde ve tekrarlı olarak istediğiniz kadar sureleri dinleyebilir, surelerin okunuşu ve anlamlarını öğrenebilirsiniz: Felak Nas

Felak Suresi Dinle

Nas Suresi Dinle

REKLAM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Okumanı tavsiye ederiz
Bilindiği gibi namazlarda Fatiha Suresi’nden sonra okunan kısa sureler bulunmaktadır. Bu sureler…