Anasayfa » Etiket Arşivi: peygamber

Etiket Arşivi: peygamber

Hz. Yunus’un Hayatı

hz. yunusun kısaca hayatı, hz yunus hikayesi

Hz. Yunus (aleyhisselam) Kur’an-ı Kerim’de adı geçen peygamberlerden biridir ve adına Kur’an’da bir sure nazil olmuştur. Ayrıca diğer kutsal kitaplarda da Yunus Peygambere yer verilmiştir. Bu yazımızda Hz Yunus’un hayatı kısaca özetlenmiş ve balığın karnına nasıl girdiği ve balığın karnından nasıl çıktığı Kur’an’a göre anlatılmıştır. Hz. Ali’nin (ra) rivayetine göre …

Devamını oku »

Sağ El İle Yemek Yemenin Hükmü

sol elle yemek yemek

Yemek yemek için kullandığımız elin sağ el veya sol el olması dinimiz açısından önemli mi, sol elle yemek yemek günah mı, bunun hükmü nedir? gibi sorular sitemize gelmektedir. Biz de bu konuyu yine güvenilir kaynaklardan araştırarak konu ilgili hadisleri de aktarmaya çalıştık. İlk olarak sol el ile bir şeyler yiyip …

Devamını oku »

Lokman Hekim Kimdir?

lokman hekim kimdir

Lokman Hekim Kur’an’da adı geçen peygamberlerden biridir. Lokman suresinde ismi geçmektedir. Fakat İslam alimlerinin çoğuna göre Lokman Hekim Peygamber değil bir velidir. Hastalara şifa dağıtan, hikmetli nasihatler veren ve tıp alanında da ünlü bir yere sahip olan biridir. “Andolsun, biz Lokmân’a “Allah’a şükret” diye hikmet verdik. Kim şükrederse ancak kendisi …

Devamını oku »

Mute Savaşı

mute savaşı kısaca özeti

İslamın yayılması için sahabeler çeşitli yerlere gidilir ve İslam dini anlatılarak o şehirdeki valiler İslama davet edilirdi. Peygamber Efendimiz (sav), Haris b. Umeyr’ı (ra) İslam’a davet mektubuyla birlikte Bizans’a bağlı olan Busra şehrine gönderdi. 629 yılında Busra valisi Şurahbil b. Amr el-Gassânî’ye davet içi gelen sahabiyi şehid etti. İslam’a davet için …

Devamını oku »

Hz. İdris Peygamber’in Hayatı

hz idris'in kısaca hayatı, hz. idris peygamber

Hz. İdris (as) Kur’an’da adı geçen peygamberlerden ikincisidir. Hz. Adem’den sonra adı geçmektedir, fakat Hz. Adem’den sonra Hz. Şit peygamber olmuş, daha sonra da Hz. İdris peygamber olmuştur. Hz İdris’in hayatı kısaca yazımızda özetlenmiştir. Peygamberliği O zamanlar toplum, Hz. Şit’in (as) gösterdiği yoldan ayrılmış, kulluk vazifelerini terketmişlerdi. Her türlü kötülüğü …

Devamını oku »

Hz. Musa’nın Kısaca Hayatı

hz musa hayatı kısaca, hz. Musa'nın hayatı özet

Hz. Musa (as) Peygamber Kur’an’da adı geçen bir peygamberdir. Hz Musa, 4 büyük ilahi kitaptan Tevrat’ın verildiği “ülü’l-azm”(azim ve sebat sahibi) peygamberlerden biridir. Kur’an’da ismi en çok zikredilen bir peygamber olan Hz. Musa’nın hayatı kısaca yazımızda özetlenmiştir. Musa (as) İsrailoğulları kavmine gönderilmiş, onları islah etmiş ve onları Firavun’un zulmünden kurtarmış …

Devamını oku »

Amenerrasulü Faziletleri

amenerresulü faziletleri ve önemi, anlamı ve okunuşu

Mirac gecesinin bir müjdesidir “Amenerresulü” olarak bildiğimiz Bakara Suresinin son iki ayeti. Peygamber Efendimiz’e (Sav) miraç gecesi üç şey verildi. Birincisi beş vakit namaz, ikincisi Bakara Suresinin sonu (amenerresulü), üçüncüsüde ümmmetinden şirk koşmayanların affedilecek olması. Bu nedenledir ki Amenerresulü faziletleri çok fazladır. Amenerresulü (Bakara suresi 285. ve 286. ayet) kısaca; …

Devamını oku »

Peygamberimiz (s.a.v.) Cuma Günleri Neler Yapardı

peygamberimiz cuma günleri neler yapardı, nasıl geçirirdi, sünnetleri

Bildiğiniz gibi Cuma günleri, müslümanların bayramıdır. Cuma günleri sevapların da günahların da iki kat yazıldığı gündür. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) cuma günleri neler yapardı, namazdan başka hangi ibadetleri yapardı, cuma gününü nasıl geçirirdi? Hadis-i şeriflerle bunları yazmaya çalışalım. Cuma namazına vaktinde gider, hutbe dinlerdi Ebû Hüreyre (ra)’den rivayet edildiğine göre; Resulullah: …

Devamını oku »

Asr-ı Saadet Dönemi Nedir?

asrı saadet dönemi ne demek

Asr-ı saadet nedir? Çevremizden duyduğumuz Asrı saadet dönemi tarih ile ilgili bir zaman mı yoksa İslamiyet ile ilgili bir kavram mı? Asr-ı Saadet; Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’den itibaren başlayan İslam tarihi, Hz. Peygamber (s.a.v.) dönemi, Hulefâ-i Raşidin (4 Halife Dönemi), Emeviler, Abbasîler, Selçuklular, Osmanlılar gibi dönemlere ayrılmıştır. Bu dönemleri başlatan ve …

Devamını oku »

Şifa Duaları

şifa duaları

İnsanların başına gelebilecek maddi ve manevi her türlü hastalık için okuyabileceğimiz şifa duaları bulunmaktadır. Bu şifa duaları gerek Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerde geçen Rabbimiz’in buyurduğu, gerekse Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) hadislerinde buyurduğu şifa veren ayet ve dualardır. “Allah indirdiği her derde mutlaka şifa da indirmiştir” (Buhari) Şifa salavatı Okunuşu: “Allâhümme salli alâ seyyidinâ …

Devamını oku »